REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelový větrník na plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrník nemusí být vždy zatočený, ale dá se připravit na plechu, jako jednolitý dezert.


Ingredience:
Na odpalované těsto:
230 ghladké mouky
230 gmásla
750 mlvody
8 ksvajec
špetka soli
Na karamelovou náplň:
250 gmásla
750 mlmléka
2 sáčkykaramelové pudinky
cukr moučka dle chuti
Na šlehačkovou náplň:
2 kssmetany na šlehání (2 x 250 ml)
2 sáčkyztužovače
cukr dle chuti
Na karamelovou polevu:
250 mlsmetany na šlehání
250 gcukru krupice
Ostatní:
papír na pečení a dva plechy do trouby

Postup:

1. Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut)
2. Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další
3. Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozdělené na poloviny, dáme péct do předehřáté trouby vyhřáté na 200 °C, prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly, jinak pečeme asi 30-40 minut, je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne
4. Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout
5. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme uvařený zchladlý pudink, dosladíme dle chuti
6. Vyšleháme do tuha šlehačku spolu se ztužovači a cukrem
7. Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku, přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou. Příprava karamelové polevy: 1. Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit, jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu, buďte opatrní, vzkypí to! 2 Vaříme, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany)
3. Ihned nalijeme na větrník a dáme chladit do lednice.

Doporučení:

Foto postup najdete na stránkách autorky zde: Karamelový větrník na plech

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy