REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelový větrník na plech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert chutnající po klasickém větrníku, ale servírovaný jako řezy z plechu. Další z inspirací prezentovaných Láďou Hruškou na obrazovce TV Nova.


Ingredience:
Na těsto:
1,5 hrnkuhladké mouky
250 gmásla
3 hrnkyvody
8 ksvajec
špetka soli
Na první náplň:
3 hrnkymléka
2 šáčkykaramelového pudinku
250 gmásla
2 lžícecukru moučka
Na druhou náplň:
1 kelímekšlehačky
1 sáčekztužovač šlehačky
Na polevu:
1 kelímekšlehačky
1 hrnekcukru krupice

Postup:

1. Připravíme si těsto na korpusy; vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak přisypeme naráz všechnu mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se výsledné těsto nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce
2. Do vychladlé hmoty pak po jednom přidáváme našlehaná vejce
3. Hotové těsto následně rozdělíme na dva díly a nandáme do dvou plechů vyložených pečícím papírem
4. Těsto pečeme při teplotě 200 °C tak 40 minut
5. Připravíme si první náplň; karamelové pudinky uvaříme v mléce a necháme vychladnout, pak vyšleháme moučkový cukr dohromady s máslem a obě hmoty opatrně spojíme do jedné
6. A připravíme i druhou náplň; šlehačku vyšleháme dohromady se ztužovačem
7. Připravíme si také polevu; cukr dáme do hrnce a ohříváme tak dlouho, dokud se nerozteče a nezkaramelizuje, pak přidáme šlehačku a opatrně ohříváme, dokud se karamel úplně nerozpustí a hmota nespojí
8. Jeden korpus potřeme postupně oběma náplněmi, přiklopte druhým plátem těsta a celý dezert polijeme teplou polevou, dáme odležet a ztuhnout do lednice.

Doporučení:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Poznámka:

Foto Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy