REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelový větrník na plech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert chutnající po klasickém větrníku, ale servírovaný jako řezy z plechu. Další z inspirací prezentovaných Láďou Hruškou na obrazovce TV Nova.


Ingredience:
Na těsto:
1,5 hrnkuhladké mouky
250 gmásla
3 hrnkyvody
8 ksvajec
špetka soli
Na první náplň:
3 hrnkymléka
2 šáčkykaramelového pudinku
250 gmásla
2 lžícecukru moučka
Na druhou náplň:
1 kelímekšlehačky
1 sáčekztužovač šlehačky
Na polevu:
1 kelímekšlehačky
1 hrnekcukru krupice

Postup:

1. Připravíme si těsto na korpusy; vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak přisypeme naráz všechnu mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se výsledné těsto nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce
2. Do vychladlé hmoty pak po jednom přidáváme našlehaná vejce
3. Hotové těsto následně rozdělíme na dva díly a nandáme do dvou plechů vyložených pečícím papírem
4. Těsto pečeme při teplotě 200 °C tak 40 minut
5. Připravíme si první náplň; karamelové pudinky uvaříme v mléce a necháme vychladnout, pak vyšleháme moučkový cukr dohromady s máslem a obě hmoty opatrně spojíme do jedné
6. A připravíme i druhou náplň; šlehačku vyšleháme dohromady se ztužovačem
7. Připravíme si také polevu; cukr dáme do hrnce a ohříváme tak dlouho, dokud se nerozteče a nezkaramelizuje, pak přidáme šlehačku a opatrně ohříváme, dokud se karamel úplně nerozpustí a hmota nespojí
8. Jeden korpus potřeme postupně oběma náplněmi, přiklopte druhým plátem těsta a celý dezert polijeme teplou polevou, dáme odležet a ztuhnout do lednice.

Doporučení:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Poznámka:

Foto Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy