REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelový větrník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z tohoto množství uvedeného v ingrediencích můžete připravit 12 velkých, nebo cca 20 malých větrníků se skvělou pudinkovou náplní a šlehačkou, přiklopené kloboučky máčenými v čokoládě.


Ingredience:
160 ghrubé mouky
80 gmargarínu (např. Hera)
2,5 dlvody
4ksvejce
špetka soli
tuk na pomaštěný plechu nebo papír na pečení
Na náplň:
2 balíčkykaramelového pudinku
200 gmásla
500 mlšlehačky
2 sáčkyztužovače šlehačky
1 lžícemoučkového cukru (nemusí být)
5 dlmléka
nebo použijeme
3 sáčkypráškové šlehačky
350 mlmléka
Ostatní:
čokoládová poleva

Postup:

1. Vodu, sůl a margarín přivedeme do varu, do vroucího pomalým proudem přidáváme mouku a za stálého míchání povaříme na okraji sporáku, dokud se nám nezačne vytvářet povlak na hrnci
2. Do vychladlého těsta postupně, po jednom zamícháme (můžeme i mixérem) vajíčka a důkladně vypracujeme na hladké těsto
3. Z těsta pomocí sáčku stříkáme na plech kolečka, můžeme si pomoci jemně pomoučnit hladkou moukou namazaný plech a udělat kruhy sklenicí nebo formičkou, stříkáme je trošku dál od sebe, jinak se slepí a nebudou pěkné
4. Pečeme je v horké troubě a když věnečky narostou teplotu trošku stáhneme a dopečeme, POZOR, troubu během pečení neotvírat!
5. Po vychladnutí rozřízneme na polovinu jemným zoubkovaným nožem a plníme krémem a šlehačkou, kterou nastříkáme na krém, kloboučky pak máčíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěné čokoládě
6. Naplněné větrníky přikryjeme čokoládovým kloboučkem a necháme tak hodinku ztuhnout. Příprava krému a šlehačky:
1. Z uvedených přísad kromě másla uvaříme hustý pudink a po vychladnutí ho pomalu přimícháváme do rozmixovaného másla, mícháme na nejnižší rychlosti, aby se nám krém nesrazil
2. Cukrářským sáčkem se špičkou naplníme větrníky krémem
3. Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem a s moučkovým cukrem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy