REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelový větrník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z tohoto množství uvedeného v ingrediencích můžete připravit 12 velkých, nebo cca 20 malých větrníků se skvělou pudinkovou náplní a šlehačkou, přiklopené kloboučky máčenými v čokoládě.


Ingredience:
160 ghrubé mouky
80 gmargarínu (např. Hera)
2,5 dlvody
4ksvejce
špetka soli
tuk na pomaštěný plechu nebo papír na pečení
Na náplň:
2 balíčkykaramelového pudinku
200 gmásla
500 mlšlehačky
2 sáčkyztužovače šlehačky
1 lžícemoučkového cukru (nemusí být)
5 dlmléka
nebo použijeme
3 sáčkypráškové šlehačky
350 mlmléka
Ostatní:
čokoládová poleva

Postup:

1. Vodu, sůl a margarín přivedeme do varu, do vroucího pomalým proudem přidáváme mouku a za stálého míchání povaříme na okraji sporáku, dokud se nám nezačne vytvářet povlak na hrnci
2. Do vychladlého těsta postupně, po jednom zamícháme (můžeme i mixérem) vajíčka a důkladně vypracujeme na hladké těsto
3. Z těsta pomocí sáčku stříkáme na plech kolečka, můžeme si pomoci jemně pomoučnit hladkou moukou namazaný plech a udělat kruhy sklenicí nebo formičkou, stříkáme je trošku dál od sebe, jinak se slepí a nebudou pěkné
4. Pečeme je v horké troubě a když věnečky narostou teplotu trošku stáhneme a dopečeme, POZOR, troubu během pečení neotvírat!
5. Po vychladnutí rozřízneme na polovinu jemným zoubkovaným nožem a plníme krémem a šlehačkou, kterou nastříkáme na krém, kloboučky pak máčíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěné čokoládě
6. Naplněné větrníky přikryjeme čokoládovým kloboučkem a necháme tak hodinku ztuhnout. Příprava krému a šlehačky:
1. Z uvedených přísad kromě másla uvaříme hustý pudink a po vychladnutí ho pomalu přimícháváme do rozmixovaného másla, mícháme na nejnižší rychlosti, aby se nám krém nesrazil
2. Cukrářským sáčkem se špičkou naplníme větrníky krémem
3. Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem a s moučkovým cukrem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy