Luxusně vypadající jednoduchý moučník s karamelovým krémem.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
150 g | cukru moučka |
4 ks | vajec |
4 lžíce | teplé vody |
Na pokladení: | |
1,5 ks | balíčku piškotů |
1 ks | marmelády |
0,5 dl | vody |
0,5 dl | rumu |
čokoláda na vaření | |
100 % tuk | |
Krém: | |
1 ks | Salka |
1 ks | másla |
Postup:
1. Nejlépe den předem si připravíme karamel: dáme neotevřenou plechovku Salka do kastrolu s vodou a vaříme cca 2 hodiny, necháme vychladnout (vodu podle potřeby doléváme, aby byla plechovka stále při varu potopená)
2. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, v druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh
3. Ke žloutkům přidáváme po lžících vodu, opatrně vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků
4. Vše promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč. papír a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C
5. Vychladlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě smíchané s rumem
6. Uvařené Salko vyšleháme s máslem na krém
7. Moučník potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou
8. Dáme ztuhnout do lednice.