REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové řezy IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta lahodného dezertu, který nejen skvěle chutná, ale také úžasně vypadá.


Ingredience:
Na těsto:
7 lžickrystalového cukru
3 lžícepolohrubé mouky
3 lžícehrubé mouky
1 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
7 ksvajec
Na náplň:
150 gkrystalového cukru
1 baleníHery
2,5 balenípudinku Zlatý klas
1 sáčekvanilkového cukru
700 mlmléka
1 lžícehladké mouky
Na šlehačku:
6 lžickrystalového cukru
350 dclmléka
3 balenípráškové šlehačky
ostatní:
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání
kakao nebo čokoláda na posypání

Postup:

1. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme spolu s cukrem tuhý sníh
2. Do sněhu postupně zapracujeme žloutky, polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, hmotu rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme cca 15 minut, nebo dle potřeby
3. Z mléka, vanilky, Zlatého klasu, mouky a cukru uvaříme hustý pudink, necháme ho při občasném zamíchání vychladnout
4. Heru vyšleháme na pěnu, postupně do ní zapracujeme vychladlý pudink, (pozor, aby se náplň nesrazila!), natřeme na vychladlé těsto a dáme vychladit
5. Připravíme si šlehačku; krystalový cukr necháme v hrnci zkaramelizovat, zalijeme mlékem a necháme rozpustit, karamelové mléko pak necháme vychladnout, v prochladlém mléku vyšleháme 3 balíčky práškové šlehačky, které pak natřeme na koláč
6. Hotová dezert ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem, řezy provádíme mokrým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ty nejlepší vyzkoušené recepty z pampelišek – TOP výběr osvědčených pampeliškových receptů!

Pampeliška (botanický název: Smetanka lékařská) je jedlá květina která podporuje chuť k jídlu, příznivě ovlivňuje činnost ledvin a jater. Pampeliška má v kuchyni všestranné využití. Mladé lístky s vysokým obsahem vitaminu C se používají na saláty nebo do masových nádivek, z květů můžeme připravit výborný pampeliškový med nebo víno, výborný je i sirup či želé. Čerstvý stvol pomáhá při chronickém zánětu jater (hepatitidě) a u cukrovkářů. Stvoly mohou rozpustit žlučníkové kameny. Kořen pak využíváme například na přípravu zdravotních čajů. Tady vám přinášíme výběr těch nejlepších receptů na kuchyňské zpracování pampelišek z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem receptáři neměly chybět čerstvě nasekané bylinky. Jak ale tyto pochoutky kombinovat a jak s nimi pracovat v kuchyni? Představíme si čtyři nejčastější druhy.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy