Moučník z piškotového těsta, pudinku, sušenek a karamelového krému, politý čokoládovou polevou.
Ingredience:
350 g | másla |
300 g | hladké mouky |
200 g | krupicového cukru |
750 ml | mléka |
100 ml | rostlinného oleje |
2 lžíce | kakaa |
2 ks | sáčků vanilkového pudinkového prášku |
2 ks | sáčků vanilkového cukru |
2 ks | mléčných BE BE sušenek |
2 ks | vajec |
1 ks | kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | slazeného kondenzovaného mléka Salko |
1 ks | balení čokoládové polevy |
tuk na vymazání plechu | |
mouka na vysypání plechu |
Postup:
1. Zavřenou plechovku mléka dáme do kastrolu s vodou, vaříme cca 2 hodiny a pak necháme vychladnout (vodu podle potřeby doléváme, aby byla plechovka stále při varu potopená)
2. Připravíme si spodní piškot tak, že smícháme rozkepnutá vejce, krupicový cukr, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej, 250 ml mléka, kakao a připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut
3. V hrnci smícháme 150 g změklého másla, 500 ml mléka, vanilkové pudinkové prášky, vanilkové cukry, pomalu zahřejeme a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty,pak ještě teplý pudink nalijeme na upečený, lehce zchladlý piškot, na něj položíme sušenky a vše dáme na hodinu ztuhnout
4. Po ztuhnutí namažeme vychlazené salko vyšlehané s 200 g změklého másla na sušenky, vše polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice.