REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z piškotového těsta, pudinku, sušenek a karamelového krému, politý čokoládovou polevou.


Ingredience:
350 gmásla
300 ghladké mouky
200 gkrupicového cukru
750 mlmléka
100 mlrostlinného oleje
2 lžícekakaa
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
2 kssáčků vanilkového cukru
2 ksmléčných BE BE sušenek
2 ksvajec
1 kskypřicího prášku do pečiva
1 ksslazeného kondenzovaného mléka Salko
1 ksbalení čokoládové polevy
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Zavřenou plechovku mléka dáme do kastrolu s vodou, vaříme cca 2 hodiny a pak necháme vychladnout (vodu podle potřeby doléváme, aby byla plechovka stále při varu potopená)
2. Připravíme si spodní piškot tak, že smícháme rozkepnutá vejce, krupicový cukr, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej, 250 ml mléka, kakao a připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut
3. V hrnci smícháme 150 g změklého másla, 500 ml mléka, vanilkové pudinkové prášky, vanilkové cukry, pomalu zahřejeme a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty,pak ještě teplý pudink nalijeme na upečený, lehce zchladlý piškot, na něj položíme sušenky a vše dáme na hodinu ztuhnout
4. Po ztuhnutí namažeme vychlazené salko vyšlehané s 200 g změklého másla na sušenky, vše polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy