REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z piškotového těsta, pudinku, sušenek a karamelového krému, politý čokoládovou polevou.


Ingredience:
350 gmásla
300 ghladké mouky
200 gkrupicového cukru
750 mlmléka
100 mlrostlinného oleje
2 lžícekakaa
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
2 kssáčků vanilkového cukru
2 ksmléčných BE BE sušenek
2 ksvajec
1 kskypřicího prášku do pečiva
1 ksslazeného kondenzovaného mléka Salko
1 ksbalení čokoládové polevy
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Zavřenou plechovku mléka dáme do kastrolu s vodou, vaříme cca 2 hodiny a pak necháme vychladnout (vodu podle potřeby doléváme, aby byla plechovka stále při varu potopená)
2. Připravíme si spodní piškot tak, že smícháme rozkepnutá vejce, krupicový cukr, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej, 250 ml mléka, kakao a připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut
3. V hrnci smícháme 150 g změklého másla, 500 ml mléka, vanilkové pudinkové prášky, vanilkové cukry, pomalu zahřejeme a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty,pak ještě teplý pudink nalijeme na upečený, lehce zchladlý piškot, na něj položíme sušenky a vše dáme na hodinu ztuhnout
4. Po ztuhnutí namažeme vychlazené salko vyšlehané s 200 g změklého másla na sušenky, vše polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy