Dezert z ovesných vloček, salka, skořice a jablka, pokladený ostružinami, posypaný drobenkou, nakonec upečený dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | ostružin + na ozdobu |
200 g | karamelizovaného salka |
100 g | ovesných vloček |
1ks | velkého jablka |
špetka mleté skořice | |
tuk na vymazání | |
Na drobenku: | |
40 g | ovesných vloček |
40 g | kokosových lupínků + na posypání |
20 g | másla |
Postup:
1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo, poté smícháme se špetkou mleté skořice, ovesnými vločkami a 2/
3 karamelizovaného salka 2. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané zapékací misky (asi 20×30 cm), poklademe očištěnými ostružinami a zalijeme zbylým salkem
3. Ze změklého másla, kokosových lupínků a ovesných vloček prsty vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na ostružiny se salkem a nakonec povrch ještě posypeme kokosovými lupínky, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova
4. Dezert ozdobíme ostružinami a podáváme ještě teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.