REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové ostružiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z ovesných vloček, salka, skořice a jablka, pokladený ostružinami, posypaný drobenkou, nakonec upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
200 gostružin + na ozdobu
200 gkaramelizovaného salka
100 govesných vloček
1ksvelkého jablka
špetka mleté skořice
tuk na vymazání
Na drobenku:
40 govesných vloček
40 gkokosových lupínků + na posypání
20 gmásla

Postup:

1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo, poté smícháme se špetkou mleté skořice, ovesnými vločkami a 2/
3 karamelizovaného salka 2. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané zapékací misky (asi 20×30 cm), poklademe očištěnými ostružinami a zalijeme zbylým salkem
3. Ze změklého másla, kokosových lupínků a ovesných vloček prsty vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na ostružiny se salkem a nakonec povrch ještě posypeme kokosovými lupínky, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova
4. Dezert ozdobíme ostružinami a podáváme ještě teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy