REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizované vlašské ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavá pochoutka, která vám provoní vaši kuchyni. Hodí se jen tak, jako sladké mlsání, nebo na různé dorty, koláče či jiné dezerty. Také na ozdobení vánočního cukroví, kterému dodá další chuťový rozměr. V neposlední řadě určitě potěší jako vánoční dárek, například pěkně zabalené v kornoutku ozdobeném mašlí.


Ingredience:
2 hrstijader vlašských ořechů
2 lžícecukru
1 lžícezlatého sirupu nebo medu (můžete nahradit agávovým nebo rýžovým sirupem)
špetku soli a koření na ovonění (mletou skořici, perníkové koření apod.)

Postup:
  1. V pánvi rozehřejte cukr a přidejte sirup (karamel pak tolik neztvrdne), sůl a koření.
  2. Jakmile cukr zkaramelizuje, nasypte do pánve i ořechy a pořádně promíchejte.
  3. Až budou karamelem obalené, přesypte je na plech a nechte vychladnout.
Doporučení:

Pokud je chcete někomu darovat, rozdělte je do skleniček nebo papírových kornoutků.

Poznámka:

Recept k článku: Vyrobte si jedlé dárky z vlašských ořechů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vyrobte si jedlé dárky z vlašských ořechů

Vlašské ořechy jsou oblíbenou podzimní pochoutkou a poslouží i jako jedlé 🎁 dárky. Vyzkoušejte si například připravit domácí ořechovku nebo ořechy v medu, kterými pak podarujete na Vánoce někoho z rodiny, své přátele, či kamarády 🍶☝. V tomto článku najdete 4 osvědčené recepty. A jaké? Recept na ořechy v medu, karamelizované vlašské ořechy, domácí granolu a také na ořechový likér.

číst dále ...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

číst dále ...

Sezóna zvěřiny a jehněčího je zde

Podzim je tady a s ním i sezóna jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. A že vám jehněčí nevoní? Chyba! Pokud budete mít kvalitní maso a zvolíte správný způsob přípravy a vhodné ingredience, vykouzlíte lahodný pokrm. Lamart k přípravě chutných jídel nabízí celou řadu nádobí, se kterým bude výsledek podzimního vaření stoprocentní. Litinový pekáč a pekáč s varnou poklicí perfektně poslouží k pečení i dušení.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Rumová novinka přímo z Mauricia

Moře a léto k sobě neodmyslitelně patří. A jak lépe si zprostředkovat tuto atmosféru i v pohodlí domova než díky vašim chuťovým pohárkům. Novinka The Pearl of Mauritius vás přenese na exotický ostrov na jazyku i v mysli.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy