REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamel z konzervy kondenzovaného mléka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá příprava karamelu z konzervy Salka.


Ingredience:
1 kskonzervy sladkého kondenzovaného mléka
150 gpovoleného másla
voda

Postup:

1. Uzavřenou plechovku Salka dáme do hrnce s vodou, plechovka musí být úplně potopená, necháme probublávat 1,5-2 hodiny, kontrolujeme, aby bylo stále dostatek vody v nádobě a konzerva byla stále úplně potopená
2. Pak plechovku vyndáme a necháme zchladnout
3. Do ještě trochu vlažného zkaramelizovaného mléka vmícháme povolené máslo, důkladně promícháme a můžeme použít dle příslušných receptur.

Doporučení:

Někdo této metodě nevěří a bojí se prasknutí konzervy, pak ji může otevřít, mléko nalít do nádoby a ve vodní lázni z kondenzovaného mléka připravit karamel, vařením a občasným promícháním vznikne za 20-30 minut, je to o něco pracnější, ale rychlejší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy