REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizované cibulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované cibulky posypané cukrem a podušené v malém množství vývaru.


Ingredience:
500 gmalých cibulek
30 gmásla
2 lžícecukru
vývar
sůl

Postup:

1. Opláchnuté cibulky spaříme vařící vodou, po částech je vyndáváme a oloupeme
2. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulky, posypeme cukrem a pánví potřásáme nad malým plaménkem, až cibulky po všech stranách zezlátnou
3. Osolíme je, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou téměř doměkka
4. Pokličku sejmeme a všechen vývar odpaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy