Chutná polévka z podušené růžičkové kapusty, hříbků a dalších surovin z kuchařky M. J. Sandtnerové – Velká kuchařská kniha
Ingredience:
250 g | růžičkové kapusty |
150 g | vařené rýže |
50 g | slaniny nebo tučné šunky |
5 g | sušených hříbků (nebo 200 g čerstvých) |
1,2 l | vývaru z kostí |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
petrželka | |
máslo | |
mléko | |
sůl |
Postup:
- Předem namočené hříbky v mléce podusíme na másle s nakrájenou cibulkou.
- Zvlášť podusíme spařenou, nasekanou kapustu na másle, místo másla můžeme použít slaninu nebo tučnou šunku.
- Procezenou polévku z kostí zahustíme žlutou, řídkou jíškou. Přidáme do ní kapustu, hříbky, rýži.
- Takto připravenou polévku dobře povaříme, ochutíme solí, mletým černým pepřem.
- Před podáváním do ní zamícháme nasekanou petrželku nebo pažitku.
Text i foto: D. Marounek