REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustnice záhorská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kyselého zelí se švestkami, houbami, jablky a klobásou.


Ingredience:
1000 gbílého kyselého zelí s nálevem
200 gklobásy
50 gvařených švestek
30 gsušených hub
50 gcibule
2 dlkyselé smetany
2 ksjablek
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Kyselé zelí překrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a povaříme
2. Později přidáme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek
3. Když je vše měkké, zahustíme polévku trochou vody, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, povaříme s klobásou nakrájenou na kolečka a rozpečenou s nastrouhanou cibulí
4. Na stole si každý sám polévku zjemní smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy