Polévka z kyselého zelí se švestkami, houbami, jablky a klobásou.
Ingredience:
1000 g | bílého kyselého zelí s nálevem |
200 g | klobásy |
50 g | vařených švestek |
30 g | sušených hub |
50 g | cibule |
2 dl | kyselé smetany |
2 ks | jablek |
1 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Kyselé zelí překrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a povaříme
2. Později přidáme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek
3. Když je vše měkké, zahustíme polévku trochou vody, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, povaříme s klobásou nakrájenou na kolečka a rozpečenou s nastrouhanou cibulí
4. Na stole si každý sám polévku zjemní smetanou.