REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustnice záhorská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kyselého zelí se švestkami, houbami, jablky a klobásou.


Ingredience:
1000 gbílého kyselého zelí s nálevem
200 gklobásy
50 gvařených švestek
30 gsušených hub
50 gcibule
2 dlkyselé smetany
2 ksjablek
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Kyselé zelí překrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a povaříme
2. Později přidáme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek
3. Když je vše měkké, zahustíme polévku trochou vody, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, povaříme s klobásou nakrájenou na kolečka a rozpečenou s nastrouhanou cibulí
4. Na stole si každý sám polévku zjemní smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Dej si to prostě, jak chceš. Jim Beam přináší jednoduše dokonalé highball drinky

Hledáte inspiraci, jak se osvěžit v nadcházejících letních dnech? Zkuste letos své barmanské umění obohatit svěžími nápady na drinky z dílny Jim Beam. Recepty na nové highball koktejly jsou totiž jako stvořené pro slunné dny a relaxaci s přáteli. Zkombinujte kreativitu a kvalitní ingredience a užijte si lahodné pití, které vám zpříjemní nejeden letní večer.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Vitana boduje v Testuj.to s kouřovou grilovací novinkou

Novou grilovací řadu Smoky Taste uvedla společnost Vitana na trh teprve před pár týdny a vybrané produkty z ní již prošly přísným testem spotřebitelů na portálu Testuj.to. Jak steaková omáčka BBQ Grilled Ribs, tak grilovací koření Beef získaly razítko kvality Testuj.to.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy