REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustnice z Podolince

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kyselého zelí s houbami, švestkami a klobáskou.


Ingredience:
200 gbílého kyselého zelí
150 gklobásy
50 gmásla
2 hrstisušených hub
5 dlnálevu ze zelí
1 lmasového vývaru
10 ksvypeckovaných sušených švestek
mletá sladká paprika
kmín
sůl
hladká mouka
a máslo na přípravu jíšky

Postup:

1. Sušené houby namočíme ve studené vodě, aby nabobtnaly, pokrájíme je a podusíme na másle
2. Přidáme sušené švestky, překrájené zelí, tlučený kmín, sladkou papriku, nálev ze zelí, masový vývar a vše vaříme
3. Když je zelí měkké, zahustíme polévku máslovou jíškou
4. Nakonec do ní zamícháme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme v polévce prohřát.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy