V mořidle naložené kostky kančího plecky, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.
Ingredience:
500 g | plecka z divočáka |
200 g | mražených hub nebo 20 g sušených hub |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
sádlo | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
Na mořido: | |
1 lžička | koření divočina |
4 ks | kuličky jalovce |
2 dl | červeného vína |
špetka tymiánu |
Postup:
1. Nejprve maso naložíme do mořidla; plecko nakrájíme na větší kostky, promícháme s kořením a zalijeme červeným vínem, necháme 24 hodin naložené
2. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme marinované kostky masa, podlijeme vodou, osolíme, dochutím, kmínem a na mírném zdroji tepla dusíme doměkka
3. Když je maso měkké, přidáme zmražené houby (sušené předem namočíme do vody), pokrm ještě 10 minut podusíme až houby změknou
4. Nakonec ochutíme pepřem, přidáme česnek, případně omáčku dosolíme
5. Podáváme z rýží nebo knedlíkem.