REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí plec s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mrkví prošpikované kančí maso uvařené doměkka, servírované s omáčkou z červeného vína, šípkových povidel a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgkančí plece
1 ksmrkve
2 lžíceocta
trochu tymiánu
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžičkacukru
1 lžícecitronové šťávy
200 mlčerveného vína
100 gšípkových povidel
50 ghladké mouky
hřebíček
skořice
tymián
sůl

Postup:

1. Kančí plec očistíme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme oškrábanou na hranolky nakrájenou mrkví
2. Takto upravené maso pak vaříme v 1 litru osolené vody, do které jsme přilili ocet a přidali trochu tymiánu, během vaření otočíme, podle potřeby doléváme vodu a uvaříme doměkka
3. Mezitím svaříme v kastrole šípková povidla s červeným vínem, zalijeme trochou vývaru z masa a ještě chvíli povaříme, podle chuti osladíme, osolíme, pak přidáme skořici, hřebíček, tymián, citronovou šťávu a nakonec zahustíme moukou a vaříme ještě minimálně 10 minut 4. Měkké maso nakrájíme přes vlákno na plátky, každý plátek masa na talíři přelijeme šípkovou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy