Mrkví prošpikované kančí maso uvařené doměkka, servírované s omáčkou z červeného vína, šípkových povidel a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 kg | kančí plece |
1 ks | mrkve |
2 lžíce | octa |
trochu tymiánu | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžička | cukru |
1 lžíce | citronové šťávy |
200 ml | červeného vína |
100 g | šípkových povidel |
50 g | hladké mouky |
hřebíček | |
skořice | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Kančí plec očistíme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme oškrábanou na hranolky nakrájenou mrkví
2. Takto upravené maso pak vaříme v 1 litru osolené vody, do které jsme přilili ocet a přidali trochu tymiánu, během vaření otočíme, podle potřeby doléváme vodu a uvaříme doměkka
3. Mezitím svaříme v kastrole šípková povidla s červeným vínem, zalijeme trochou vývaru z masa a ještě chvíli povaříme, podle chuti osladíme, osolíme, pak přidáme skořici, hřebíček, tymián, citronovou šťávu a nakonec zahustíme moukou a vaříme ještě minimálně 10 minut 4. Měkké maso nakrájíme přes vlákno na plátky, každý plátek masa na talíři přelijeme šípkovou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.