REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kadlubnový salát s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z čerstvé zeleniny nakrájené na nudličky, dochucený ochuceným bílým jogurtem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
3 ksmladé kedlubny
3 ksmrkve
Zálivka:
150 gbílého jogurtu
1 lžíceoleje
pažitka
cukr
sůl

Postup:

1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky
2. Mrkev oškrábeme, opláchneme pod tekoucí vodou a také nastrouháme na hrubší nudličky
3. Vše vložíme do mísy a zalijeme připravenou zálivkou z rozšlehaného jogurtu, oleje a dochucenou cukrem, solí a nadrobno nasekanou pažitkou
4. Vše zlehka promícháme a ihned podáváme
5. Můžeme ozdobit mladými lístky kedlubny.

Doporučení:

– Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, nerezovou),abychom mohli salát snadno a dobře promíchat.

Poznámka:

– Kyselé prostředí(jogurt, ocet, citrónová šťáva) váže vitaminy rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová víc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy