REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnový přílohový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neobvyklý salát z krátce povařené kedlubny se zálivkou z oleje, dijonské hořčice, cukru, octa, soli a citronové šťávy.


Ingredience:
400 gkedlubny
6 lžicoleje
1 lžíceocta
2 lžičkydijonské hořčice
petrželová nať
citronová šťáva
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné plátky
2. Povaříme je v mírně osolené vodě do poloměkka
3. Pak slijeme a prolijeme studenou vodou
4. V misce smícháme hořčici, olej, sekanou petrželovou nať a podle chuti sůl, cukr a citronovou šťávu
5. Zálivkou přelijeme kedlubny a vychladíme v lednici
6. Podáváme jako přílohu k hotovým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy