Plátky kachního masa podušené na cibulovém základě s hlívou a dalšími ingrediencemi, servírované s nudličkami opečeného celeru.
Ingredience:
800 g | kachních prsíček |
200 g | hlívy ústřičné |
200 g | celeru |
4 lžíce | červeného vína |
1 lžíce | borůvkového džemu |
1 ks | jablka |
1 ks | cibule |
sušený rozmarýn | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso i s kůží nakrájíme na plátky, osolíme, vetřeme do nich trochu sušeného rozmarýnu i olej a necháme je do druhého dne v chladu rozležet
2. Druhý den v pánvi na rozehřátém oleji plátky po obou stranách opečeme, pak je vyndáme a ve výpeku osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájenou hlívu
3. Maso vrátíme zpět, vše mírně podlijeme horkou vodou a zvolna dusíme asi 15 minut
4. Nakonec ke směsi přidáme očištěné, na hrubo nastrouhané jablko, borůvkový džem, víno a již jen krátce podusíme
5. Oloupaný celer nakrájíme na jemné nudličky, opečeme ho zvlášť v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a potom osolíme
6. Na talíře rozdělíme maso, celer a podáváme s těstovinami nebo noky.