Kuřecí prsíčka podlitá portským vínem, podušená doměkka na slanině spolu s kousky hrušek, oříšky, medem a nadrobno nasekanou mátou.
Ingredience:
4 ks | kachních prsou |
2 ks | hrušek |
60 g | lískových oříšků |
60 g | anglické slaniny |
50 ml | portského vína |
3 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | medu |
mletý černý pepř | |
máta | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji
3. Omyté hrušky zbavené jadřinců nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu společně s lístkovými oříšky, medem a nadrobno nasekanou mátou, vše podlijeme vínem a dusíme doměkka
3. Měkké maso nakrájíme na plátky, obložíme hruškovou směsí a podáváme s bramborovým knedlíkem nebo rýží.