Kachní maso podušené na cibulovém základě se zelím, bílým vínem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
800 g | kachních prsou |
300 g | kysaného zelí |
700 ml | vývaru z kostí |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | mleté papriky |
1 lžička | kmínu |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
bylinky na ozdobení | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné kachní maso nakrájíme na menší kousky
2. Oloupané cibule nakrájíme na drobno, na rozehřátém sádle orestujeme dozlatova, přidáme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme
3. Přisypeme kmín, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak, vše podlijeme trochou vody a přiklopené vydusíme na tuk
4. Potom maso zaprášíme hladkou moukou i mletou paprikou, jen krátce osmahneme a zalijeme vývarem
5. Přidáme kysané zelí (podle potřeby ho můžeme předem ještě překrájet, případně i propláchnout ve studené vodě), přilijeme bílé víno a dusíme doměkka
6. Hotový guláš podle své chuti osolíme, dozdobíme bylinkami (třeba snítkou petrželové natě) a podáváme s houskovým knedlíkem.