REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní maso se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní maso podušené na cibulovém základě se zelím, bílým vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gkachních prsou
300 gkysaného zelí
700 mlvývaru z kostí
100 mlbílého vína
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícemleté papriky
1 lžičkakmínu
2 kscibule
mletý pepř
bylinky na ozdobení
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kachní maso nakrájíme na menší kousky
2. Oloupané cibule nakrájíme na drobno, na rozehřátém sádle orestujeme dozlatova, přidáme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme
3. Přisypeme kmín, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak, vše podlijeme trochou vody a přiklopené vydusíme na tuk
4. Potom maso zaprášíme hladkou moukou i mletou paprikou, jen krátce osmahneme a zalijeme vývarem
5. Přidáme kysané zelí (podle potřeby ho můžeme předem ještě překrájet, případně i propláchnout ve studené vodě), přilijeme bílé víno a dusíme doměkka
6. Hotový guláš podle své chuti osolíme, dozdobíme bylinkami (třeba snítkou petrželové natě) a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy