REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní guláš se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní maso podušené na cibulovém základě spolu s kysaným zelím, bílým vínem a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
800 gkachních prsou
300 gkysaného zelí
700 mlvývaru z kostí
100 mlbílého vína
1 lžičkakmínu
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
1 lžícemleté papriky
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
mletý pepř
nasekaná petrželová nať
sůl

Postup:

1. Kachní maso dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky
2. V kastrolku na rozehřátém sádle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené kachní maso, ze všech stran opečeme, přidáme kmín, osolíme, okořeníme mletým pepřem, vmícháme rajčatový protlak, podlijeme trochou vody a přiklopené vydusíme na tuk
3. Pak maso zaprášíme hladkou moukou i mletou sladkou paprikou, jen krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kysané zelí (podle potřeby je můžeme předem ještě překrájet, popřípadě i propláchnout ve studené vodě), přilijeme bílé víno a dusíme doměkka
4. Hotový guláš podle chuti osolíme, dozdobíme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy