Kachní maso podušené na cibulovém základě spolu s kysaným zelím, bílým vínem a dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
800 g | kachních prsou |
300 g | kysaného zelí |
700 ml | vývaru z kostí |
100 ml | bílého vína |
1 lžička | kmínu |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | mleté papriky |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
nasekaná petrželová nať | |
sůl |
Postup:
1. Kachní maso dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky
2. V kastrolku na rozehřátém sádle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené kachní maso, ze všech stran opečeme, přidáme kmín, osolíme, okořeníme mletým pepřem, vmícháme rajčatový protlak, podlijeme trochou vody a přiklopené vydusíme na tuk
3. Pak maso zaprášíme hladkou moukou i mletou sladkou paprikou, jen krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kysané zelí (podle potřeby je můžeme předem ještě překrájet, popřípadě i propláchnout ve studené vodě), přilijeme bílé víno a dusíme doměkka
4. Hotový guláš podle chuti osolíme, dozdobíme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s houskovým knedlíkem.