Minutka z kachních (husích) jater. Opečené plátky jater podušené spolu s jablky, servírované přelité šťávou z dezertního vína.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
750 g | kachních (husích) jater |
200 g | jablek |
75 g | dezertního vína |
75 g | tuku |
15 g | soli |
Postup:
1. Očištěné kachní (husí) játra důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme je okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky
2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější kolečka nebo osminky
3. Připravená játra zprudka opečme po obou stranách na dobře rozehřátém tuku společně s připravenými jablky, zastříkneme vínem, mírně osolíme a velmi krátce podusíme
4. Hotová játra ihned servírujeme, na talířích je prokládáme jablky a přeléváme zbylou šťávou z výpeku.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo i rýži.