REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní maso nakrájené na větší kousky a podušené na víně doměkka s cibulí, pórkem, zázvorem, řapíkatým celerem a kedlubnou.


Ingredience:
600 g kachního masa
50 gčerstvého zázvoru
50 gřapíkatého celeru
3 lžíceoleje
2 lžíceškrobové moučky
2 lžícedezertního vína
2 ksmladých pórků
1 ksmenší kedlubny
1 ksmenší cibule
mletý bílý pepř
mletý černý pepř
solamyl na zahuštění
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kachní maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, obalíme ve škrobové moučce a necháme odležet
2. Na rozehřátém oleji kachní maso zprudka osmahneme, přidáme očištěný, na plátky nakrájený zázvor, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek s řapíkatým celerem, oloupanou, nahrubo nastrouhanou kedlubnu, vše promícháme a opečeme
3. Směs podlijeme vínem, dochutíme solí, černým i bílým pepřem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka
4. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a chvíli ještě povaříme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží a zdobíme proužky nakrájené červené papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy