REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na zázvoru II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na česneko-cibulovém základě dochuceném zázvorem a dalším kořením zprudka opečené porce kachny, podlité vodou, podušené doměkka, ke konci šťáva dochucená rozvařeným kokosem a citronovou šťávou.


Ingredience:
1 kskachny
1 ksvětší cibule
1 kscitronu
2 ksstroužky česneku
5 lžičekmletého zázvoru
1 lžičkamletého máku
1 lžičkatlučeného kmínu
1/2 lžičkymletého fenyklu
1/2 lžičkychilli nebo pálivé papriky
2 lžícestrouhaného kokosu
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji zprudka orestujeme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, všechno koření a mák
2. Přidáme očištěnou a naporcovanou kachnu, osolíme a maso opečeme zprudka po obou stranách
3. Pak podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Chvíli před koncem pokrm podlijeme rozvařeným kokosem a dochutíme citronovou šťávou, ještě chvíli vše podusíme
5. Takto připravená maso kachny je skvělé například jako součást salátů, nebo teplé porce kachny servírujeme s těstovinami a zeleninou.

Doporučení:

Rozvařený kokos: Kokosový prášek povaříme 10 minut v malém množství vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy