REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kousků kachních prsou, kysaného zelí, rajčatového protlaku, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkachních prsou
400 gkysaného zelí
100 mlbílého vína
1 ksvelké cibule
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
1 lžícemleté červené papriky
1 lžícehladké mouky
2 lžičkykmínu
mletý černý pepř
sůl
kuřecí vývar na podlévání (voda)

Postup:

1. Kachní prsa očistíme a nakrájíme na větší kostky (asi jako na medailonky)
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky
3. V hrnci se silnějším dnem necháme rozpustit sádlo a maso ne něm zprudka opečeme téměř dozlatova 4. Přidáme cibuli, orestujeme ji, pokrm zasypeme červenou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme menším množstvím vývaru nebo vody (v některých receptech doporučují maso vytáhnout, orestovat cibuli a pak maso vrátit zpět do hrnce)
5. Guláš osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a pod pokličkou maso zvolna necháme dusit, podle potřeby přiléváme další tekutinu
6. Když je maso téměř měkké zahustíme šťávu moukou rozmíchanou v troše studené vody, přidáme pokrájené kysané zelí, protlak a víno (případně cukr), vše dovaříme doměkka.

Doporučení:

Na talíři můžeme guláš přelít trochou sladké smetany.

Poznámka:

Zelí můžeme vynechat a nahradit ho brambory, paprikami, jarní cibulkou, kedlubnami, či další zeleninou. Stejně tak můžeme kachní prsa nahradit jiným kachními masem a kachními droby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy