REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kousků kachních prsou, kysaného zelí, rajčatového protlaku, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkachních prsou
400 gkysaného zelí
100 mlbílého vína
1 ksvelké cibule
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
1 lžícemleté červené papriky
1 lžícehladké mouky
2 lžičkykmínu
mletý černý pepř
sůl
kuřecí vývar na podlévání (voda)

Postup:

1. Kachní prsa očistíme a nakrájíme na větší kostky (asi jako na medailonky)
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky
3. V hrnci se silnějším dnem necháme rozpustit sádlo a maso ne něm zprudka opečeme téměř dozlatova 4. Přidáme cibuli, orestujeme ji, pokrm zasypeme červenou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme menším množstvím vývaru nebo vody (v některých receptech doporučují maso vytáhnout, orestovat cibuli a pak maso vrátit zpět do hrnce)
5. Guláš osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a pod pokličkou maso zvolna necháme dusit, podle potřeby přiléváme další tekutinu
6. Když je maso téměř měkké zahustíme šťávu moukou rozmíchanou v troše studené vody, přidáme pokrájené kysané zelí, protlak a víno (případně cukr), vše dovaříme doměkka.

Doporučení:

Na talíři můžeme guláš přelít trochou sladké smetany.

Poznámka:

Zelí můžeme vynechat a nahradit ho brambory, paprikami, jarní cibulkou, kedlubnami, či další zeleninou. Stejně tak můžeme kachní prsa nahradit jiným kachními masem a kachními droby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy