REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indické kuře na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé kousky kuřecích řízků zprudka opečené, pak podušené, ochucené kari pastou, bambusovými výhonky, kokosovým mlékem a dalšími ingrediencemi, nakonec promíchané s rýžovými těstovinami.


Ingredience:
4 kskuřecích řízků
2 ksčervené chilli papričky
2 kskonzervy bambusových výhonků
1 kskonzervy neslazeného kokosového mléka
200 grýžových nudlí + voda
1 lžičkaškrobové moučky
4 lžícežluté kari pasty
4 lžícevýhonků mungo ve sklenici
2 lžícesójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
1 lžíce sezamového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, nakrájíme na kousky a dobře promícháme se sójovou i rybí omáčkou a škrobovou moučkou, pak necháme odležet
2. Rýžové nudle namočíme do studené vody, bambusové výhonky necháme okapat a potom je nakrájíme podélně na třetiny, očištěné chilli papričky nakrájíme na tenké proužky
3. Ve woku na rozehřátém oleji maso i s tekutinou opečeme, přidáme kari pastu, nakrájené chilli a společně osmahneme, poté přilijeme kokosové mléko a asi 10 minut dusíme, po 5 minutách přidáme bambusové výhonky
4. Nakonec maso opepříme a vmícháme opláchnuté osušené výhonky mungo
4. Rýžové nudle podle návodu uvaříme v osolené vodě, slijeme je a promícháme s kari.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy