REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí prsa se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z husy opečené na sádle spolu s cibulí a slaninou, podušené podlité vodou nebo vývarem, servírované s opečenými plátky žampionů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghusích prsou
400 gžampionů
50 ganglické slaniny
3 lžícehusího sádla
2 lžícehladké mouky
4 ksstoužky česneku
2 kspapriky
1 ksvětší cibule
voda nebo vývar na podlití
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná husí prsa opláchneme, osušíme, okořeníme pepřem a osolíme
2. V hrnci rozehřejeme sádlo spolu s drobně nakrájenou slaninou, po chvíli vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, usekané stroužky česneku, vše orestujeme
3. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečme
4. Opečená prsíčka podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka, během dušení maso podle potřeby podléváme
5. Měkká prsa vytáhneme z hrnce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou mouku, krátce orestujeme, zalijeme vodou a dobře provaříme, přecedíme a nakonec do ní vrátíme zpět husí prsa
6. Žampiony očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na tenké plátky, ty orestujeme na rozehřátém oleji, opečené houby přidáme k masu do šťávy
7. Pokrm rozdělíme na jednotlivé porce, prsa ozdobíme na nudličky nakrájenou, orestovanou paprikou, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy