REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí prsa na zázvoru II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle, cibuli a česneku opečené husí prsa, podušené ve vývaru z husích drůbků.


Ingredience:
1 kshusích prs bez kůže a povrchového tuku
1 kscibule
3 ksstroužky česneku
60 ghusího sádla
1 lžícemouky
vývar z husích drůbků
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
mletý zázvor
sůl

Postup:

1. Husí prsa osolíme a okořeníme mletým zázvorem
2. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, vložíme maso, mírně podlijeme, přidáme koření a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme, ochutíme a povaříme
4. Prsa rozdělíme na porce, na talířích přelijeme procezenou šťávou a podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem a se salátem ze sterilované řepy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy