REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový štrůdl s červeným ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mgr. Alena Přídová z NaturHouse pro vás připravila lahodný dezert vhodný na mlsání i při redukční dietě. Oproti klasickémů štrůdlu bude tento o 163 Kcal chudší!


Ingredience:
250 gtvarohu (polotučného)
250 gjahod
300 gšpaldové mouky
1 kelímekbílý jogurt
1 sáčekpudinku SLIMBEL SYSTEM vanilka
3 lžíceghí
1 lžičkakypřícího prášku bez fosfátu
1 ksvejce + 1 vejce na potření

Postup:
  1. Na náplň smíchejte tvaroh s pudinkem SLIMBEL SYSTEM a nakrájenými jahodami
  2. Na těsto smíchejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, jogurt a ghí
  3. Těsto vyválejte, naplňte náplní a srolujte
  4. Pečte na 150 °C asi 20 až 30 minut.
Doporučení:

Klasický štrůdl: Výživové hodnoty na 1 porci (100 g): 342 Kcal, Bílkoviny: 17 %, Sacharidy: 43 %, Tuky: 40 %

Lehká verze NATURHOUSE: Výživové hodnoty na 1 porci (100 g): 179 Kcal, Bílkoviny: 27 %, Sacharidy: 53 %, Tuky: 20 %

Rozdíl: 163 Kcal

Poznámka:

Připravila: Mgr. Alena Přídová, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy