REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč připravený z bílého jogurtu, mouky, cukru, vajec a mléka, pokladený ovocem, posypaný drobenkou, upečený v troubě.


Ingredience:
250 gbílého jogurtu
160 gpolohrubé mouky
100 gcukru
4 lžícemléka
2 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku
tuk a hrubá mouka na formu
Na náplň:
200 gčerveného rybízu
200 gbílého rybízu
Na drobenku:
50 gpolohrubé mouky
40 gcukru krupice
40 gmásla

Postup:

1. Bílý jogurt smícháme s vejci, cukrem, polohrubou moukou, kypřicím práškem do pečiva a pak vmícháme mléko
2. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy (průměr 24 cm), vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zhruba 20 minut předpečeme
3. Potom na povrch předpečeného těsta nasypeme očištěný rybíz, posypeme drobenkou připravenou smícháním polohrubé mouky, cukru a nakrájeného změklého másla
4. Koláč vložíme zpět do trouby a při 180 °C dopečeme ještě dalších 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy