REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový koláč s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z jogurtového těsta pokladený nastrouhanými jablky a posypaný skořicovým cukrem.


Ingredience:
1 ks (500 g)velkého kelímku bílého jogurtu
1 kskelímku od jogurtu polohrubé mouky
1/2 kskelímku cukru
1/2 kskelímku oleje
3 ksjablek
2 ksvajec
1 kssáčku prášku do pečiva
1 kssáčku skořicového cukru
tuk na vymazání formy

Postup:

1. V míse smícháme bílý jogurt s prosátou polohrubou moukou s práškem do pečiva, cukrem, olejem a rozklepnutými vejci
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané koláčové formy, navrch na hrubo nastrouháme omytá, jádřinců zbavená jablka a posypeme skořicovým cukrem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut dozlatova.

Doporučení:

Jablka na koláči můžeme místo skořicového cukru posypat drobenkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy