Chutný koláč zdobený drobenkou, připravený z bílého jogurtu, mouky, vejce, cukru, angreštu a meruněk.
Ingredience:
200 g | meruněk |
180 g | polohrubé mouky |
150 g | bílého jogurtu |
100 g | angreštu |
60 g | moučkového cukru |
1 ks | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
tuk na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy | |
Na drobenku: | |
80 g | polohrubé mouky |
60 g | krystalového cukru |
60 g | másla |
mletá skořice |
Postup:
1. Bílý jogurt smícháme s rozklepnutým vejcem, moučkovým cukrem a prosátou polohrubou moukou s práškem do pečiva
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, povrch poklademe očištěným angreštem a omytými, osušenými, na půlky nakrájenými meruňkami
3. Krystalový cukr smícháme s polohrubou moukou, rozměklým máslem, skořicí a vypracujeme drobenku, kterou posypeme povrch koláče
4. Dáme do předem vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a pak koláč nakrájíme na řezy.