REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový koláč s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný koláč zdobený drobenkou, připravený z bílého jogurtu, mouky, vejce, cukru, angreštu a meruněk.


Ingredience:
200 gmeruněk
180 gpolohrubé mouky
150 gbílého jogurtu
100 gangreštu
60 gmoučkového cukru
1 ksprášku do pečiva
1 ksvejce
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na drobenku:
80 gpolohrubé mouky
60 gkrystalového cukru
60 gmásla
mletá skořice

Postup:

1. Bílý jogurt smícháme s rozklepnutým vejcem, moučkovým cukrem a prosátou polohrubou moukou s práškem do pečiva
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, povrch poklademe očištěným angreštem a omytými, osušenými, na půlky nakrájenými meruňkami
3. Krystalový cukr smícháme s polohrubou moukou, rozměklým máslem, skořicí a vypracujeme drobenku, kterou posypeme povrch koláče
4. Dáme do předem vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a pak koláč nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy