REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z oříškového základu potřený krémem ze smetanového sýru, bílého jogurtu a dalších ingrediencí, servírovaný se sirupem a semínky granátového jablka.


Ingredience:
Na základ:
250 goříškových sušenek BeBe
200 grozpuštěného másla
slunečnicový olej na vymazání
Na krém:
680 gsmetanového sýru
150 gcukru krupice
2 lžičkycitronové šťávy
2 lžičkyželatiny + voda
1 lžičkavanilkového extraktu
1/2 lžičkysoli
375 mlhustého bílého jogurtu
Na sirup:
500 mldžusu s granátovým jablkem
2 lžícetekutého medu
100 gcukru krupice
K podávání:
semínka z 1 granátového jablka

Postup:

1. Do mísy rozdrobíme oříškové sušenky a s rozpuštěným máslem dobře smícháme, pak směs natlačíme na dno i částečně po bocích olejem lehce vymazané dortové formy o průměru asi 23 cm
2. Želatinu nasypeme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme 5-10 minut stát, potom misku vložíme do kastrůlku s vroucí vodou a necháme ji zcela rozpustit
3. Mezitím umícháme dohladka smetanový sýr s bílým jogurtem, krupicovým cukrem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a solí
4. Pak k želatině přimícháme část krému, dobře promícháme, vše pak vmícháme do zbylého krému a nalijeme na sušenkový základ ve formě, uhladíme a dáme na 6 hodin chladit
5. Na sirup do rendlíku nalijeme džus, přidáme krupicový cukr, med a na malém ohni za občasného míchání zahříváme, aby se vše zredukovalo na polovinu 125 ml (asi 40 minut)
6. Podáváme se semínky z granátového jablka a připraveným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy