REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z oříškového základu potřený krémem ze smetanového sýru, bílého jogurtu a dalších ingrediencí, servírovaný se sirupem a semínky granátového jablka.


Ingredience:
Na základ:
250 goříškových sušenek BeBe
200 grozpuštěného másla
slunečnicový olej na vymazání
Na krém:
680 gsmetanového sýru
150 gcukru krupice
2 lžičkycitronové šťávy
2 lžičkyželatiny + voda
1 lžičkavanilkového extraktu
1/2 lžičkysoli
375 mlhustého bílého jogurtu
Na sirup:
500 mldžusu s granátovým jablkem
2 lžícetekutého medu
100 gcukru krupice
K podávání:
semínka z 1 granátového jablka

Postup:

1. Do mísy rozdrobíme oříškové sušenky a s rozpuštěným máslem dobře smícháme, pak směs natlačíme na dno i částečně po bocích olejem lehce vymazané dortové formy o průměru asi 23 cm
2. Želatinu nasypeme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme 5-10 minut stát, potom misku vložíme do kastrůlku s vroucí vodou a necháme ji zcela rozpustit
3. Mezitím umícháme dohladka smetanový sýr s bílým jogurtem, krupicovým cukrem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a solí
4. Pak k želatině přimícháme část krému, dobře promícháme, vše pak vmícháme do zbylého krému a nalijeme na sušenkový základ ve formě, uhladíme a dáme na 6 hodin chladit
5. Na sirup do rendlíku nalijeme džus, přidáme krupicový cukr, med a na malém ohni za občasného míchání zahříváme, aby se vše zredukovalo na polovinu 125 ml (asi 40 minut)
6. Podáváme se semínky z granátového jablka a připraveným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy