REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový dort s pistáciemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus politý jogurtovou náplní a posypaný nasekanými pistáciemi.


Ingredience:
120 gmoučkového cukru
90 gcelozrnné mouky
20 ghrubé mouky
4 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkymleté skořice
tuk a hrubá mouka na formu
Na náplň:
1 lžičkamleté vanilky
1 lžícecitronové šťávy
600 gpolotučného jogurtu
150 gneloupaných nesolených pistácií
150 gcukru
20 gželatiny
horká voda

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do husté pěny
2. Do mísy prosijeme hrubou i celozrnnou mouku s práškem do pečiva a mletou skořicí, přidáme žloutkovou pěnu, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut 4. Ze skořápek vyloupeme pistáciemi zalijeme vroucí vodou, po 10 minutách odstraníme změklé slupky a nasekáme na drobno
5. Na náplň jogurt vyšleháme s cukrem a vanilkou dohladka, vmícháme citronovou šťávu, želatinu připravenou podle návodu a 2/
3 nasekaných pistácií
6. Jogurtovou náplň nalijeme na vychladlý korpus, necháme v chladu ztuhnout, potom povrch posypeme zbylými pistáciemi a před podáváním nakrájíme horkým nožem na dílky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy