REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozkrojený kakaový korpus naplněný krémem a broskvemi, strany obalené kokosem, ozdobený plátky broskví.


Ingredience:
100 gpražených kokosových plátků
140 gcukru krupice
160 gpolohrubé mouky
4 lžíceoleje
2 lžícekakaa
5 ksvajec
2 ksbroskví
Na náplň:
250 gmásla
200 gbroskví
120 gcukru krupice
100 gmeruňkové marmelády
500 mlmléka
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Vejce s cukrem šleháme zhruba 5 minut v horké vodní lázni, až se zahřejí, pak je z lázně vyndáme, vyšleháme do husté pěny, vmícháme polohrubou mouku s kakaem a olej
2. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm, dáme do trouby, pečeme při 160 °C asi 45 minut, necháme vychladnout, pak vyklopíme z formy a vodorovně rozkrojíme na 3 části
3. Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout, potom zašleháme změklé máslo nakrájené na malé kousky a vyšleháme na hladký krém
4. Spodní díl korpusu potřeme meruňkovou marmeládou, rozložíme na ni půlky broskví a potřeme krémem, přiklopíme druhým dílem korpusu a postup opakujeme, nakonec položíme třetí část korpusu a celý dort potřeme krémem
5. Strany obalíme v kokosu, zbylý krém nastříkáme cukrářským sáčkem na povrch dortu a ozdobíme plátky broskví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy