REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jilemnické kyselo s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebovým kváskem a smetanou zahuštěná chutná houbová polévka.


Ingredience:
150 gchlebového kvásku
2 hrstisušených hub
4 lžičkymásla
1/8 lkysané smetany
2 ksžloutky
voda
sůl

Postup:

1. Do studené vody dáme jemně rozdrobené sušené houby, kmín, sůl a necháme povařit
2. Chlebový kvásek pečlivě rozředíme mlékem, nalijeme do polévky a necháme rozvařit
3. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanými žloutky a máslo a za stálého míchání necháme polévku zhoustnout (nesmí se však již vařit).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy