REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemný jablečný koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvený jablečný koláč upečený dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
200 glučiny
180 gpískového cukru
30 gmásla
3 ksvajec
2 ksjablek
0,5 dlcalvadosu
3/4 sáčkuprášku do pečiva
máslo a strouhanka na formu
sůl

Postup:

1. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a celou ji vytřeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou
2. Vejce vyšleháme se špetkou soli za postupného přidávání pískového cukru do žlutavé pěny, pak do směsi zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, likér a lučinu
3. Oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky
4. Dno formy potřeme vrstvou poloviny těsta, rozložíme na ně polovinu plátků jablek, zakryjeme druhou polovinou těsta, které znovu pečlivě poklademe zbylými jablky
5. Vrch koláče obložíme kousky nakrájeného másla, dáme do trouby a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C dozlatova (50 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy