REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchý tvarohový koláč s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na kulatém plechu upečený koláč potřený tvarohovou náplní, ozdobený meruňkami a žmolenkou.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
60 gtuku
1/2 sáčkuprášku do pečiva
4 lžícemásla
4 lžícemléka
1 ksvejce
Na tvarohovou náplň:
500 gměkkého tarohu
3 lžícepískového cukru
1 bal.vanilkového cukru
1 ksvejce
citrónová šťáva podle chuti
Na žmolenku:
200 ghrubé mouky
100 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícerozpuštěného cukru
1/2 lžičkyskořice
Ostatní: tuk na vymazání plechu, mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Nejprve si připravíme žmolenku; všechny výše uvedené ingredience prohněteme konečky prstů
2. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vejce, 4 lžíce mléka, rozpuštěný tuk, moučkový cukr, vše zamícháme
3. Z hmoty, na pomoučeném vále, vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 15 minut odpočinout
4. Čerstvé, nebo i důkladně okapané kompotové ovoce rozkrájíme na proužky
5. Na tukem vymaštěný plech dáme těsto, válečkem ho rozválíme na stejnoměrně silnou placku, okraje koláče urovnáme nožem
6. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe ovocem, zasypeme připravenou žmolenkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut
7. Dorůžova upečený koláč pocukrujeme a rozkrájíme na úhledné kousky.

Příprava tvarohové náplně:
1. Tvaroh smícháme se žloutkem (vejcem) pískovým cukrem a vanilinovým cukrem
2. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy