REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchý jabkový moučník ze zbylé vánočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách skládané v ochuceném mléce máčené plátky starší vánočky, proložené nastrouhanými jablky ochucenými skořicovým cukrem, moučník zapečený v troubě.


Ingredience:
750 gjablek
300 gvánočky
20 gpřesáté strouhanky
20 gmásla
0,5 lmléka
1 sáčekskořicového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícerozpuštěného másla
2 ksvaječné žloutky

Postup:

1. Ve větší míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, přidáme mléko a rozpuštěné máslo, dobře vše promícháme
2. Plátky vánočky rozmočíme v tomto připraveném ochuceném mléce
3. Namočené vánočky skládáme na dno pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, na vánočku pak rozložíme oloupaná, ustrouhaná jablka, ta posypeme částí skořicového cukru a střídáme dále do upotřebení – plátky vánočky, jablka a skořicový cukr, vyskládané vrstvy ukončíme vrstvou vánočky
4. Hotový moučník zalijeme zbývajícím mlékem a v troubě vyhřáté na 180-190 °C pečeme cca 35-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy