REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurt s karamelovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z červeného rybízu a ochuceného bílého jogurtu, posypaný cukrem a nakonec pod grilem zkaramelizovaný.


Ingredience:
2 hrnkybílého jogurtu
1 1/2 hrnkučerveného rybízu
3 lžícejemného krupicového cukru
1/2 lžičkymleté skořice
strouhaná kůra z 1 citronu
čerstvý rybíz na ozdobu

Postup:

1. Do rendlíku dáme očištěný červený rybíz, 1 lžíci krupicového cukru a zahříváme, dokud se z ovoce nezačne uvolňovat šťáva, pak sundáme z tepla a vmícháme na jemno nastrouhanou citronovou kůru
2. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu, na něho navršíme bílý jogurt smíchaný s mletou skořicí a posypeme zbylým krupicovým cukrem
3. Misky narovnáme na plech, vložíme pod předehřátý gril na středně vysokou teplotu a grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru nezezlátne
4. Dezert necháme vychladnout a potom dáme na 30 minut do chladničky a před podáváním ozdobíme čerstvým rybízem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy