Dezert z červeného rybízu a ochuceného bílého jogurtu, posypaný cukrem a nakonec pod grilem zkaramelizovaný.
Ingredience:
2 hrnky | bílého jogurtu |
1 1/2 hrnku | červeného rybízu |
3 lžíce | jemného krupicového cukru |
1/2 lžičky | mleté skořice |
strouhaná kůra z 1 citronu | |
čerstvý rybíz na ozdobu |
Postup:
1. Do rendlíku dáme očištěný červený rybíz, 1 lžíci krupicového cukru a zahříváme, dokud se z ovoce nezačne uvolňovat šťáva, pak sundáme z tepla a vmícháme na jemno nastrouhanou citronovou kůru
2. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu, na něho navršíme bílý jogurt smíchaný s mletou skořicí a posypeme zbylým krupicovým cukrem
3. Misky narovnáme na plech, vložíme pod předehřátý gril na středně vysokou teplotu a grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru nezezlátne
4. Dezert necháme vychladnout a potom dáme na 30 minut do chladničky a před podáváním ozdobíme čerstvým rybízem.