Opečené marinované plátky masa servírované s pečenou zeleninou.
Ingredience:
4 ks | řízků s jehněčí kýty |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | snítky šalvěje |
2 ks | snítky rozmarýnu |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | citronové šťávy |
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
Na ratatouille: | |
4 lžíce | olivového oleje |
4 ks | barevných paprik |
4 ks | rajčat |
3 ks | cibule |
2 ks | cukety |
1 ks | lilku |
1 ks | palice česneku |
hrst nasekaných čerstvých bylinek | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, vetřeme do nich sůl, mletý pepř, oloupané utřené stroužky česneku, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, zakapeme citronovou šťávou, potřeme olivovým olejem, proložíme bylinkami a necháme 1 hodinu marinovat
2. Pak maso vyjmeme z marinády, zprudka opečeme, snížíme teplotu a dopékáme po každé straně 4 minuty, potíráme zbylou marinádou
3. Na ratatouille veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky (lilek i cukety se slupkou), rozložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a za občasného promíchání pečeme 15 minut, potom vmícháme na jemno nasekané bylinky, osolíme, opepříme a pečeme dalších 10 minut ve šťávě, kterou zelenina pustila
4. Maso servírujeme spolu se zeleninou.