Na oleji opečené jehněčí kotletky podávané s omáčkou z rebarbory, zázvoru, bílého vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
4 ks | jehněčí kotety |
3 lžíce | olivového oleje |
čerstvá máta na posypání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na rebarborovou omáčku: | |
3 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | pomerančové šťávy |
1 lžíce | třtinového cukru |
2 ks | stonků rebarbory |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | šalotky |
1 dl | suchého bílého vína |
2 cm kousek zázvoru |
Postup:
1. Na rebarborovou omáčku v pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou rebarboru, oloupané rozetřené stroužky česneku, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, cukr, podlijeme bílým vínem i pomerančovou šťávou, promícháme a dusíme, dokud rebarbora nezesklovatí a nezměkne (asi 15 minut)
2. Mezitím očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém olivovém oleji je opečeme po obou stranách
3. Servírujeme s rebarborovou omáčkou posypané na jemno nasekanou mátou a vařenými bramborami.