REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí s rebarborovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené jehněčí kotletky podávané s omáčkou z rebarbory, zázvoru, bílého vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ksjehněčí kotety
3 lžíceolivového oleje
čerstvá máta na posypání
mletý pepř
sůl
Na rebarborovou omáčku:
3 lžíceolivového oleje
3 lžícepomerančové šťávy
1 lžícetřtinového cukru
2 ksstonků rebarbory
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 ksšalotky
1 dlsuchého bílého vína
2 cm kousek zázvoru

Postup:

1. Na rebarborovou omáčku v pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou rebarboru, oloupané rozetřené stroužky česneku, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, cukr, podlijeme bílým vínem i pomerančovou šťávou, promícháme a dusíme, dokud rebarbora nezesklovatí a nezměkne (asi 15 minut)
2. Mezitím očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém olivovém oleji je opečeme po obou stranách
3. Servírujeme s rebarborovou omáčkou posypané na jemno nasekanou mátou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy