REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrový salám na falcký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masný výrobek-salám připravený z vepřového masa z hlavy, jater a bůčku.


Ingredience:
500 gvepřových jater
1 kgvepřového masa z hlavy
1,5 kgbůčku
(vše předem vařené)
1/2 lžičkymletého černého pepře
1 gmletého muškátového oříšku
2 lžícemajoránky
1 lžičkatymiánu
trochu vývaru

Postup:

1. 500 g vepřových jater se nakrájí na kusy a společně s 1 kg vepřového masa z hlavy a 1,5 kg bůčku (vše předem vařené) na jemno umeleme na masovém strojku
2. K ochucení se přidá 1/
2 čajové lžičky mletého černého pepře, na špičku nože mletého muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce majoránky, 1 čajová lžička tymiánu a nakonec trochu vývaru
3. Všechno se dobře promíchá
4. Masový prejt se pak plní do prasečích střev, játrový salám se nechá asi hodinu táhnout ve vodě při 80 °C
5. Potom se musí nechat pomalu vychladnout ponořený do teplé (50 °C ) vody, která postupně úplně vychladne
6. Doporučuje se udit studeným kouřem po dobu 24 hodin při 20 až 25 °C.

Poznámka:

Více o uzení najdete v naší škole vaření: Udíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy