Okořeněné plátky jater, stočené do závitků, obalené plátky slaniny, na grilu grilované.
Ingredience:
800 g | telecích jater |
200 g | prorostlých plátků anglické slaniny |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | tymiánu |
1/2 lžičky | mateřídoušky |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Játra zbavíme všech blanek, nakrájíme je podélně na 4 tenké plátky, omyjeme a osušíme
2. Máslo rozpustíme v malém hrnečku a pokapeme jím játrové plátky
3. Pak smícháme nasucho všechno koření a rovnoměrně jím posypeme jednotlivé plátky
4. Potom jednotlivé plátky stočíme, obalíme 2 plátky slaniny, ovážeme silnější nití a potřeme olejem
5. Grilujeme ve středním žáru na grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení a opakovaném potírání olejem asi 8 minut.
Podáváme s opečenými bramborami a rajčatovým salátem.