REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky jater, stočené do závitků, obalené plátky slaniny, na grilu grilované.


Ingredience:
800 gtelecích jater
200 gprorostlých plátků anglické slaniny
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
1/2 lžičkytymiánu
1/2 lžičkymateřídoušky
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Játra zbavíme všech blanek, nakrájíme je podélně na 4 tenké plátky, omyjeme a osušíme
2. Máslo rozpustíme v malém hrnečku a pokapeme jím játrové plátky
3. Pak smícháme nasucho všechno koření a rovnoměrně jím posypeme jednotlivé plátky
4. Potom jednotlivé plátky stočíme, obalíme 2 plátky slaniny, ovážeme silnější nití a potřeme olejem
5. Grilujeme ve středním žáru na grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení a opakovaném potírání olejem asi 8 minut.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami a rajčatovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy