REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra napíchaná na grilovací jehly spolu s rajčaty a artyčoky, potřená kořeněným olejem, na grilu grilovaná.


Ingredience:
600 gkuřecích jater
6 ksrajčat
1 kskonzervy artyčoků
Na kořeněný olej:
2 lžíceoleje
špetka mleté papriky
špetka soli

Postup:

1. Dobře očištěná játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky
2. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtiny, artyčoky necháme dobře odkapat a také je nakrájíme na čtvrtiny
3. Pak játra navlékáme střídavě s rajčaty a artyčoky na 4 grilovací jehly a potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou a solí
4. Potom grilujeme na uhelném nebo elektrickém grilu asi 8 minut dokřupava, za občasného otáčení a častého potírání kořeněným olejem.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy