REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlávkový nebo ledový salát s cibulkou, přelitý sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
1 kshlávkového nebo ledového salátu
1 kssvazku ředkviček
1 ksmalé červené cibule
Zálivka:
1 lžíceoleje
1 lžícecitrónové šťávy
petrželka
cukr

Postup:

1. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou dobře propláchneme a necháme okapat
2. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka 3. Do mísy natrháme salát, přidáme nakrájenou cibuli, ředkvičky a vše zlehka promícháme se zálivkou připravenou z oleje, citrónové šťávy, mletého bílého pepře, cukru a na drobno nasekané petrželky.

Doporučení:

Hlávkový salát je vhodným doplňkem různých pokrmů. Zálivky nedáváme do salátu mnoho, zelenina se má zálivkou jen obalit a ne v ní plavat.

Poznámka:

Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli snadno a dobře, bez pomačkání zeleninu promíchat. Salát s listovou zeleninou podáváme hned po připravení, aby zelenina zůstala křupavá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy