Tip na vyzkoušený jarní recept na chutné mlsání od Pernerky. Muffiny již před mnoha a mnoha lety zdomácněly v českých kuchyních a patří nyní mezi oblíbené pečené dezerty i českých hospodyněk.
Ingredience:
Rozpis na cca 10 kusů: | |
150 g | pšeničné polohrubé mouky Pernerka |
125 g | tvarohu |
60 g | rozpuštěného másla |
50 g | strouhaného parmazánu |
30 g | medvědího česneku |
1 lžička | prášku do pečiva |
1/2 lžičky | tymiánu |
4 ks | vejce |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejdříve si do pěny vyšleháme vajíčka se špetkou soli. Poté přidáme zchladlé rozpuštěné máslo, tvaroh, najemno nakrájený medvědí česnek a ještě lehce promícháme.
- Mezitím v druhé míse smícháme mouku, parmazán, tymián a prášek do pečiva.
- Poté obě směsi smícháme. Vzniklé těsto osolíme a opepříme. Plníme do formy na muffiny a pečeme na 160 °C cca 20-25 minut dozlatova.
- Místo medvědího česneku můžete použít špenát nebo kopřivy
- Při výběru mouky vsaďte na českou pšeničnou polohrubou Pernerku. Cena: 19,90 Kč, www.pernerka.cz