Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, podmáslí a kyšky, upečený ve tvaru muffin, ozdobený bílkovou směsí, krátce zapečený pod grilem.
Ingredience:
2,5 hrnku | hladké mouky |
0,75 hrnku | cukru krupice |
0,5 hrnku | valašské kyšky |
0,5 hrnku | slunečnicového oleje |
0,5 hrnku | podmáslí |
1 sáček | kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | nastrouhané limetkové kůry |
2 ks | vajec |
Na ozdobení: | |
1/2 lžičky | kukuřičného škrobu |
180 g | jemného krupicového cukru |
3 ks | bílků |
Postup:
1. V míse promícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, krupicový cukr a na jemno nastrouhanou limetkovou kůru 2. Pak přidáme vejce, slunečnicový olej, podmáslí, kyšku a vše dobře promícháme
3. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, do nich rozdělíme těsto, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, necháme zchladnout
4. Bílky vyšleháme do tuha, pak do nich po lžících a nad parou zašleháme krupicový cukr a škrob, aby vznikla lesklá a tuhá směs
5. Připravenou směsí naplníme cukrářský sáček, ozdobíme muffiny a dáme krátce zapéct pod gril.