REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní Pavlova s čokoládou a čerstvým ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravil Josef Maršálek, cukrářský mistr, který se po letech působení v zahraničí vrátil do ČR a jeho lahodné skvosty můžete ochutnat v CakeShop Prague, Celetná 11, hotel u Zlatého jelena.


Ingredience:
Na Pavlovu:
240 gcukr moučka
240 gcukr krupice
240 gbílků
20 gbramborový škrob
1 ksmalý citron, šťáva i kůra
Na mramorování:
100 glesního ovoce (maliny, borůvky nebo ostružiny)
Na náplň:
900 gšlehačky 33 %
200 gextra hořké čokolády 80 %
Na ozdobu:
300 gčerstvých malin, borůvek nebo ostružin

Postup:
  1. Tak 100 g lesního, třeba i mraženého, ovoce rozmixujeme na jemné pyré
  2. Troubu předehřejeme na 100 °C
  3. Bílky s citronovou šťávou ušleháme elektrickým mixerem do polotuha a po lžících zašleháme krupicový cukr, pak došleháme dotuha a nakonec lehce zamícháme směs cukru moučka, škrobu a citrónové kůry
  4. Hmotu rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a stěrkou rozetřeme do kruhů o poloměru asi 26 cm, na ty rovnoměrně rozdělíme připravené pyré a lžící vytvoříme mramor
  5. Sušíme 3 až 4 hodiny nebo dokud upečená Pavlova není zcela suchá
  6. Na náplň si převaříme smetanu a do ní ponorným šlehačem vmixujeme hořkou čokoládu, necháme přes noc v lednici a druhý den ušleháme dotuha
  7. Na první ze tří Pavlov rozetřeme třetinu ušlehané náplně a dobře rozetřeme až do krajů, přiložíme druhou plackou a rozetřeme další třetinu, stejně pokračujeme i se zbývající plackou a náplní
  8. Povrch dobře uhladíme a hustě poklademe ovocem a na závěr pocukrujeme.
Doporučení:

Nejlépe chutná asi tak hodinu dvě od sesazení. Pavlovu uchováme v lednici a sledujeme, jak se po ní rychle zapráší!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy