REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody v čokoládě II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody pokladené do tvořítka na led, zalité rozpuštěnou domácí čokoládou.


Ingredience:
Na čokoládu:
250 gmoučkového cukru
180 gztuženého tuku
3 lžícekakaa
2 lžíceškrobové moučky
1 lžícerumu
Ostatní:
2-4 ksplatíčka na led
jahody
vodní lázeň

Postup:

1. Ve vodní lázni zvolna rozehřejeme tuk, přidáme prosátý cukr, kakao, škrobovou moučku a rum
2. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme!), až se suroviny spojí a směs zhoustne 3. Část čokolády vlijeme do formiček, vyskládáme jahody, dolijeme zbytek čokolády a necháme ztuhnout, potom vyklopíme.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy